Alken Vloeren bvba

Parket en lamelparket voor u op maat gemaakt!

Alken Vloeren bvba

Parket en lamelparket voor u op maat gemaakt!

Alken Vloeren bvba

Parket en lamelparket voor u op maat gemaakt!

Specialist voor alle vloeren

l

Parket op maat

N

Vakmanschap

Lamelparket vloeren

Lamelparket kunt u zien als samengestelde houten parketvloeren. Het grote voordeel hiervan is dat de Parketvloer bijvoorbeeld geschikt is voor vloerverwarming. Dit komt onder andere door het feit dat de parket bestaat uit een toplaag hardhout van doorgaans 3, 4 of 6mm en enkele lagen berkenhout die kriskras verlijmd zijn. Zo profiteert u met Lamelparket wel degelijk van een houten vloer, maar is de toplaag wat dunner om ervoor te zorgen dat de warme vanuit de vloerverwarming beter door zal dringen in de rest van uw kamer. Zo heeft u altijd heerlijk warme voeten met een vloer van Lamelparket.

Lamelparket zwevend plaatsen

Ook is een groot voordeel dat door de berken multiplex onderlaag de parket een minimale werking heeft en dus niet zo gevoelig is voor een wisselende luchtvochtigheid en kan hierdoor ook zwevend geplaatst worden op een grote afstand zonder dilatatie voegen te voorzien. Zo kan deze vloer ook in ruimtes geplaatst worden waar de vloer niet geisoleerd is, dit doen we met een dampscherm of speciale ondervloeren

Lamelparket verlijmen

Bij plaatsing van lamelparket op vloerverwarming raden wij altijd aan om de vloer rechtstreeks op de chape te verlijmen. Door het directe contact met de parket lijmen van Tover heeft uw vloerverwarming het hoogste rendement. Bij rechtstreekse verlijming van onze lamelparket vloeren van 16mm dik met een massief eiken toplaag van 4mm is de Rc waarde 0,10 deze zou het beste onder de de Rc 0,13 blijven. Bij zwevende plaatsing op onze thermo ondervloer is de Rc waarde 0,12, dit komt voornamelijk door de stilstaande lucht tussen de parket en de chape die isolerend is.

Hieronder een kleine selectie van onze op maat gemaakte lamelparket vloeren, deze zijn natuurlijk allemaal legaal gekapt met certificering.

Waarom kiezen voor Lamelparket?

Een Lamelparket is over het algemeen voordeliger dan een massief houten parket vloer, waardoor u ook nog eens op de kosten van het geheel kunt besparen. Tenslotte is een Lamelparket vloer ecologisch zeer verantwoord, waardoor u zeker weet dat u uw steentje bijdraagt aan een beter milieu voor ons allemaal. Lamelparket is om verschillende redenen dus zeker het overwegen waard, waarbij de kans groot is dat u er uiteindelijk voor zal kiezen.

1: Het is geschikt voor vloerverwarming
2: Het is goedkoper dan een massief houten parket
3: Het is ecologisch verantwoord

Zo zijn ook de meeste exoten verkrijgbaar in lamelparket doorgaans produceren wij deze met een 6mm dikke toplaag, de prijzen hiervan zijn op aanvraag maar ook deze leveren wij tegen zeer scherpe prijzen.

Contacteer ons gauw voor een vrijblijvende offerte, of kom meteen langs in onze showroom.

 

Vraag een offerte aan

Neem vrijblijvend contact op

Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

  • Velden met een * zijn verplicht
Share This